måndag 3 augusti 2020

minialbum med Gelli plate

17 april 2019: Minialbum med Gelliplate.

Det är så roligt att trycka bakgrunder med Gelliplate så har du inte testat så gör det. Idag ska jag visa ett minialbum eller man kan kalla det ett utvikbart kort också. Man kan sätta in foton eller dekorera det. Jag klistrade ihop 3 lika stora bitar och vek in flärparna på vardera sida. Sedan skar jag en bit som var lite större än de tre andra bitarna och klistrade fast mittenbiten på den långa remsan av bitar.

Så här blev det när de sitter ihop. Jag klistrade även fast ett band så jag kunde knyta ihop den.

Sedan var det dags att skapa bakgrunderna. Jag tog fram gelli platen från förpackningen där den ska förvaras för att må bäst. Dutta ut lite akrylfärg på gelliplaten och ta fram brayern och rolla ut det.

Jag valde att lägga på en stencil för att skapa mönster.

Tryck med ett papper på. Sedan kan man använda samma papper och trycka ett nytt tryck på.

Sedan är det bara att skölja av gelli platen och fortsätta med nya färger och mönster. Rolla ut färgen och var noga med att inte ta för mycket färg åt gången.

Med en spatel kan man göra egna mönster.

Mitt favorittryck är att dra med ett sönderklippt kontokort.

Stencilen nedan är riktigt snygg den också.

När alla bitar hade tryck på sig så var det dags att montera ihop albumet och dekorera. Jag valde att använda stämplar och peeloff som dekoration. I mitten längst in satte jag en 3D pushout. Där finns det plats att skriva en hälsning också. Nu får ni en titt in i albumet.

Sist men inte minst baksidan:

Hoppas du blev sugen att testa Gelliplate.

Önskar dig en fin dag

//Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar